Nindia resepi daging burger ikan homemade. Resepi rekaan sendiri. Mai tengok macam mana nak buat.
Bahan-bahan
1. Bawang putih, bawang merah, lada hitam, jintan putih (semua bahan ni ditumbuk hancur)
2. Daging ikan yang dihancur-hancurkan (tak kisah apa ikan pun)
3. Telur ayam (putih telur)
bawang putih, bawang merah, jintan, lada hitam |
isi ikan yang dihancurkan (pastikan buang tulang) |
telur. hanya guna telur putih |
Nak buat benda ni cukup simple. Gaul semua bahan-bahan. Uli-uli bagi semua sebati.
Dah puas uli bentukkan ikut apa bentuk yang suka. Lepas tu masuk dalam freezer bagi keras. (kalau
3 comments:
au2..macam sedap jer..nak sikit..hihi...
try buat la..haha
maaf.. akak nak tanya.. ikan tu kena goreng dulu ke?? atau hancurkan masa mentah???
Post a Comment