Nindia resepi daging burger ikan homemade. Resepi rekaan sendiri. Mai tengok macam mana nak buat.
Bahan-bahan
1. Bawang putih, bawang merah, lada hitam, jintan putih (semua bahan ni ditumbuk hancur)
2. Daging ikan yang dihancur-hancurkan (tak kisah apa ikan pun)
3. Telur ayam (putih telur)
bawang putih, bawang merah, jintan, lada hitam |
![]() |
isi ikan yang dihancurkan (pastikan buang tulang) |
![]() |
telur. hanya guna telur putih |
Nak buat benda ni cukup simple. Gaul semua bahan-bahan. Uli-uli bagi semua sebati.
Dah puas uli bentukkan ikut apa bentuk yang suka. Lepas tu masuk dalam freezer bagi keras. (kalau
au2..macam sedap jer..nak sikit..hihi...
ReplyDeletetry buat la..haha
Deletemaaf.. akak nak tanya.. ikan tu kena goreng dulu ke?? atau hancurkan masa mentah???
ReplyDelete